Wifog

Publicerad: 8 februari 2019

Wifog är Sveriges enda operatör som erbjuder gratis mobiltelefoni. Gratisabonnemanget får man i utbyte mot att man tittar på reklam i sin mobil varje månad. Utöver gratisabonnemanget så har man flera andra alternativ som tillhör några av de billigaste abonnemangen i branschen.

Wifogs abonnemang

Här går vi igenom Wifogs erbjudande och beskriver lite närmare hur deras gratis mobiltelefoni går till.

Wifog Zero – Gratis abonnemang

Wifog Zero är abonnemanget som är helt gratis. Du betalar alltså ingenting per månad och får i utbyte mot att titta på lite reklam 0,5 GB surf, 15 samtalsminuter och 20 SMS. Det är gratis att beställa ett SIM-kort och så fort du är medlem kan du sätta igång med att tjäna fler poäng som sedan går att använda till att fylla på med mer data, samtal och SMS.

Första gången man får hem sitt simkort från Wifog Zero så är det laddat med 0,5 GB surf, 15 samtalsminuter och 20 SMS, helt utan motprestation. För att kunna fortsätta använda sig av gratis mobiltelefoni så behöver man dock samla ihop poäng. Wifog Zero fylls på den första dagen i varje månad förutsatt att man har samlat ihop 400 poäng under föregående månad.

Betalabonnemang

Wifogs betalabonnemang är ett bra alternativ för den som vill komma undan riktigt billigt varje månad. Nedanför hittar du alternativen som finns för den som är villig att betala lite.

 • Wifog Small: Med Wifog Small får du 1 GB surf, 50 samtalsminuter och 50 SMS för 30 kronor per månad.
 • Wifog Medium: Med Wifog Medium får du 2 GB surf, 200 samtalsminuter och fria SMS. Detta för 60 kronor per månad.
 • Wifog Large: Med Wifog Large får man 3 GB surf, fria samtal och fria SMS för 90 kronor per månad.

Inga av Wifogs abonnemang har bindningstid eller uppsägningstid.

Mer om Wifog-poäng

Wifog har ett utvecklat poängsystem där man som kund kan tjäna poäng som sedan går att växla in mot presentkort, kontantkort hos Comviq, biobiljetter hos SF eller mer data och samtal hos Wifog själva.

Så tjänar du poäng

Wifog erbjuder flera möjligheter att tjäna poäng. Bland annat tjänar du poäng på följande sätt.

 • Shoppa på nätet via Bonusway, tjäna flera procent i återbäring per köp.
 • Se på reklamfilmer
 • Gör enkäter
 • Värva vänner – få 1000 poäng per vän du värvar.

Använd dina poäng för att köpa mobiltelefoni hos Wifog

Så här många poäng betalar du för att handla data och samtal hos Wifog.

 • 100 minuter och 100 SMS – 1500 poäng
 • 1 GB data – 1400 poäng
 • 5 GB data – 3400 poäng
 • 10 GB data – 1400 poäng

Support

Wifog har idag en support som består av 13 stycken artiklar med svar på vanliga frågor. Det är även möjligt att starta en chatt med en kundtjänstmedarbetare i inloggat läge. I chatten uppges att supportärenden normalt besvaras inom några timmar.

Betyg och omdömen

Wifog har väldigt lite närvaro på nätet. Exempelvis så finns det inga omdömen hos varken Prisjakt, Trustpilot eller hos andra kända omdömessidor. Det finns dock en hel del kommentarer från kunder på deras Facebook-sida som skvallrar om vanliga problem.

Wifogs sida på Facebook

Här finns det ett antal negativa kommentarer från kunder. Bland annat kommenteras att det inte är möjligt att använda sina poäng till annat än mobiltjänster och att det inte ens går att ladda på Comviq med poängen. Andra kommenterar även att det inte finns tillräckligt med reklam för att kunna samla ihop de nödvändiga poäng som behövs för att kunna fortsätta använda sig av gratis mobiltelefoni. Någon skriver även att det inte längre går att värva vänner, något som annars är en stor källa till att tjäna fler poäng.

Så tolkar vi kommentarerna

Vi tolkar kommentarerna på Wifogs Facebook-sida som att det finns ett stort antal missnöjda kunder som haft problem med att komma i kontakt med Wifogs kundtjänst. De väljer därför att ställa diverse frågor via Facebook, där endast vissa blir besvarade. Det ser generellt ut som att få saker fungerar enligt utlovat hos Wifog.