Vimla

Publicerad: 8 februari 2019

Vimla är en lågprisoperatör som ägs och drivs av Telenor och som lanserades för första gången under 2014. Vimla har som affärsidé att kapa kostnader för att kunna erbjuda låga priser till slutkunden. Bland annat så erbjuder man därför ingen telefonsupport och begränsad support i övrigt.


Vimla 2 GB
2 GB
SURF
Fria SamtalFria SMS/MMS100 kr/mån
(Första 3 mån 50 kr/mån)

Vimla 6 GB
6 GB
SURF
Fria SamtalFria SMS/MMS160 kr/mån
(Första 3 mån 80 kr/mån)

Vimla 15 GB
15 GB
SURF
Fria SamtalFria SMS/MMS210 kr/mån
(Första 3 mån 105 kr/mån)

Vimla 50 GB
50 GB
SURF
Fria SamtalFria SMS/MMS320 kr/mån
(Första 3 mån 160 kr/mån)

Vimla 2 GB FASTPRIS 2 GB
100 kr/mån (Obundet)
2 GB Surf, Fria Samtal
Fria SMS/MMS

Vimla 6 GB FASTPRIS 6 GB
160 kr/mån (Obundet)
6 GB Surf, Fria Samtal
Fria SMS/MMS

Vimla 15 GB FASTPRIS 15 GB
210 kr/mån (Obundet)
15 GB Surf, Fria Samtal
Fria SMS/MMS

Vimla 50 GB FASTPRIS 50 GB
320 kr/mån (Obundet)
50 GB Surf, Fria Samtal
Fria SMS/MMS

Vimlas abonnemang

Samtliga av Vimlas abonnemang ger dig fria samtal och fria SMS och MMS. Man erbjuder just nu halva priset på samtliga abonnemang under de första tre månaderna. Abonnemangen som går att välja bland finns med följande mängder data/surf.

2 GB100 kronor per månad

6 GB160 kronor per månad

15 GB210 kronor per månad

50 GB320 kronor per månad

Kampanj just nu: 20 GB extra surf ingår när du tecknar abonnemang.

Övrig information

  • Vimlas abonnemang har varken någon bindningstid eller uppsägningstid.
  • Oanvänd surf kan sparas i upp till 12 månader.

Rabatter för studenter, personer under 18 och 55+

Studenter, seniorer och barn får rejäla rabatter på Vimlas abonnemang jämfört med de ordinarie priserna. Här är den rabatterade prisplanen.

6 GB – 100 kronor per månad

10 GB – 150 kronor per månad

25 GB – 200 kronor per månad

Liksom för de ordinarie abonnemangen så får man även 50% rabatt under de första tre månaderna för abonnemangen ovan.

Sänk din månadskostnad genom att tipsa andra om Vimla

Vimla erbjuder just nu sina kunder möjligheten att sänka månadskostnaden för sitt abonnemang. Både du själv och den du tipsar får 10 kronor rabatt per månad på sitt abonnemang. Du kan tipsa så många du vill och det är möjligt att komma ner till en månadskostnad på 0 kronor per månad.

Både du och den du tipsar får rabatt på abonnemangen så länge ni båda är medlemmar. Skulle den du tipsat Vimla om säga upp sitt abonnemang så försvinner rabatten.

Mobiler

Vimla säljer för närvarande inte några mobiltelefoner. Vill du ha en speciell mobiltelefon till ditt abonnemang så behöver du antingen köpa den innan du tecknar ditt abonnemang, alternativt välja en annan operatör.

Betalning

Vimla samarbetar med Klarna för sin fakturering. Detta gör att man kan välja bland Klarnas utbud av betalningsmetoder för sina fakturor. Det går även att betala abonnemangsfakturor med Swish.

Täckning och nät

Vimla använder sig av Telenors nät, något som ger bra täckning i stora delar av landet för både 2G, 3G och 4G. Man omfattas av följande hastigheter.

3G – Upp till 32 Mbit/s

4G – Upp till 150 Mbit/s

Vimlas Support

Som vi nämnt tidigare har Vimla ingen telefon-support. Man hänvisar till support via e-post, där man svarar inom 5 arbetsdagar. Alternativt till deras chattsupport som är öppen mellan 9-17, med lunchstängt mellan 12-13.

Forum

På grund av sin begränsade support så har man även ett forum där kunder kan hjälpa varandra med information kring Vimlas tjänster. Här finns det tiotusentals foruminlägg med användbar information.

Använda Vimla utomlands

Innan man kan använda sin mobil med Vimla-abonnemang utomlands så behöver man aktivera utlands- och betalsamtal i inloggat läge hos Vimla.

NOTERA: När du aktiverar ditt abonnemang för utlands- och betalsamtal så görs en kreditupplysning på dig hos Creditsafe för att se om du själv är ansvarig för dina betalningar. Se därför till att ordna upp detta innan du reser iväg.

Inom EU/EES

Inom EU/EES kan du använda din surf som hemma. Dock har Vimla satt en gräns på användning av data inom EU om 10 GB per månad. Man kan även använda sin mobil som vanligt (ringa, SMSa, MMSa) utan extra kostnad när man befinner sig inom EU/EES-länder.

Extremanvändning ej tillåtet

Ovan nämnda villkor gäller så länge man inte går under “extremanvändning”. Detta innebär att man använder mobilen mer än 50% utanför Sverige, inom EU/EES under en fyramånadersperiod.

Ringa till andra länder

Vimla har en helt OK prisplan när det kommer till att ringa till andra länder, där det under vår kontroll av priserna inte ser ut att kosta mer än 3,4 kronor per minut till något land. Till många länder är det betydligt billigare än så. Under vimla.se/priser kan du fylla i landet du ska ringa till eller resa till och där få en komplett översikt över priserna.

Kostnadsspärr utomlands

När man surfat för 500 i utlandet så får man ett SMS som talar om detta. När man kommit upp i 625 kronor så får man ytterligare ett SMS som man behöver besvara för att kunna fortsätta surfa. På detta sätt kan du vara säker på att aldrig få en orimligt hög roaming-räkning utan att vara medveten om det.

Betyg och omdömen för Vimla

Vimla har jämfört med många konkurrerande operatörer fått ett helt OK betyg på diverse omdömessidor. Man stoltserar på sin sida med att det samlade betyget hos Trustpilot är 6,7 av 10. Detta är också mycket riktigt bättre än de flesta andra mobiloperatörer. Här tittar vi lite närmare på hur kunderna upplevt Vimla.

Trustpilot

Bland de negativa omdömena som lämnats för Vimla hos Trustpilot så beskriver kunder att de haft dålig täckning och att Vimlas support varit riktigt dålig. Och kring just supporten anger andra att man har fått vänta i veckor på mailsvar, samt att chattkön kan vara orimligt lång på upp till 45 minuter. Andra klagar även på chattsupportens öppettider som uppges vara mycket korta.

Sammanfattningsvis går det utifrån omdömena från Trustpilot konstatera att många av kunderna som haft problem med sina abonnemang inte kunnat få dem lösta på önskat sätt. Mycket på grund av den bristande supporten.

Positivt hos Trustpilot

Många kunder har även lämnat positiva kommentarer hos Trustpilot. Dessa handlar bland annat om att Vimla har låga och bra priser samt att täckningen och supporten fungerat helt i sin ordning. Många tycks även gilla möjligheten att få rabatt på sitt abonnemang genom att tipsa andra. Här har flera postat sina tipsarlänkar direkt i kommentaren hos Trustpilot.

Någon skriver även att Vimla fungerat bra inom EU när denne varit ute och rest. En annan skriver att flytten av nummer från andra operatörer till Vimla går smidigt.