Mobilabonnemang med skulder

Har du en obetald skuld leder detta i många fall till att du får en betalningsanmärkning antingen hos kronofogden eller ett inkassoföretag. När skulden väl har registrerats genom anmälan hos exempelvis kronofogden ingår den i ett register som andra företag kan använda sig av vid kreditupplysning. Enligt Upplysningscentralen (UC) har drygt en halv mijon svenskar minst en betalningsanmärkning som kan göra det riktigt besvärligt för personer som vill hyra lägenhet eller teckna olika typer av avtal, som t.ex ett mobilabonnemang. Det ironiska i sammanhanget är att det i många fall handlar om just obetalda skulder hos mobiloperatörerna som leder till en betalningsanmärkning.

Comviq en bra lösning för skuldsatta kunder

[table “67” not found /]

Comviq har på senare tid lanserat möjligheten att koppla kontokort till abonnemang och sänker därmed kraven för att teckna ett mobilabonnemang i Sverige. Varken kreditvärdighetskontroll eller faktura behövs eftersom Comviq erbjuder, i likhet med mobiloperatören Hallon, sina kunder alternativet att knyta ett kontokort till abonnemanget så betalningen dras från bankkontot varje månad. Genom att betala med kontokort i förskott kan ingen skuld uppstå till operatören. Skulle du inte ha täckning på ditt konto avbryts abonnemanget automatiskt och du återgår till kontantkort. Abonnemanget Fastpris med kostnadskontroll innebär dessutom att det aldrig blir dyrare än 245 kr/månad att vara kund hos Comviq. I abonnemanget ingår obegränsat med röstsamtal, sms och mms samt 3 GB datatrafik. Läs mer på http://www.comviq.se

 

Går det att skaffa mobilabonnemang trots skulder?

Kreditupplysningsföretagen behåller vanligtvis uppgifter på en betalningsanmärkning i tre år efter den dag då anmärkningen registrerades. För företag finns uppgifterna kvar i fem år. Den långa prickperioden kan alltså begränsa dina chanser att få ett mobilabonnemang i Sverige eftersom de allra flesta mobiloperatörer vägrar teckna avtal med en skuldsatt kund. Det finns dock en rad alternativ som kan hjälpa dig att kringgå problemet. En lösning kan vara ett kontantkortsabonnemang. Fördelen med ett kontantkort är att du kan enkelt kontrollera dina utgifter eftersom du själv bestämmer krediten på kortet. Tjänsterna som ingår i ett kontantkort skiljer sig däremot en hel del från de tjänster som ingår i ett mobilabonnemang. Med ett abonnemang tillåts du ringa fritt under hela abonnemangsperioden för en fast månadsavgift utan att behöva bekymra dig om kreditgränser. Är du en person som helst vill undvika att köpa kontantkort finns det även här en strimma hopp. Företag som Tre och Tele2 gör enskilda prövningar från fall till fall beroende på kundens ekonomiska situation.

 

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *